Beykoz Psikolog | Psikoterapist - Bağdat Caddesi Psikolog

Beykoz Psikolog

Beykoz Psikolog

Beykoz Psikolog Nedir?

Beykoz psikolog, kelime anlamı olarak ruh bilimci demektir ve insanların davranış ve hareket etme biçimlerini inceler. Bilindiği gibi insanlar, psikolojik varlıklardır ve hemen her hareketlerinin altında bir neden yatar. İşte altta bulunan nedene bağlı olarak davranış, duygu ve düşüncelerinde sorun olanlar, psikologlardan yardım alarak bu sorunlarını çözebilir.

Günümüzdeki yaşam şartlarının geçmişe göre çok daha iyi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ancak stres seviyesine dair bir kıyaslama yapıldığında, insanların içinde bulunduğumuz dönemde daha fazla stres altında oldukları söylenebilir. Bazen aşırı sıkışık trafik, bazen aşırı iş yükü, bazen de daha farklı nedene bağlı olarak stres yaşanabilir. Stres ve benzeri olumsuzluklar ise insanın ruhunu etkiler. Nihayetinde ise ruhsal problemler ortaya çıkabilir. İşte tüm bunlar, Beykoz psikolog görev alanının kapsamındadır.

Psikologlarla görüşme söz konusu olduğunda, birçok kişinin önyargıları olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Hatta sırf bu önyargılarından dolayı sorunlarını içine atan ve yaşam kalitesini aşağılara çeken kişiler vardır. Ancak yaşam koşullarının değişmesi ve insanların aşırı yük altında olması, günümüzde psikologlardan yardım alınmasını adeta zorunlu hale getirmiştir. Ayrıca psikologlardan destek almak için herhangi bir ruhsal probleminizin olması da şart değildir. Sadece konuşarak rahatlamak ve içinizdekileri dökmek için psikologlardan destek alabilirsiniz.

Beykoz Psikolog Özellikleri Nelerdir?

Mesleklerin kendine has özellikleri vardır. Bu durum, psikologlar için de geçerlidir. Taşımaları gereken özellikler, görevlerini sorunsuz olarak yapabilmeleri adına önemlidir. Eğer aşağıda bahsedilen özelliklerden birisi veya birkaçı eksik olursa, görevlerini yapmaları mümkün olmayacaktır. Beykoz psikolog özellikleri genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Dikkat ve konsantrasyon seviyelerinin her zaman yüksek olması
  • Seans içerisinde konuşulanları kesinlikle dışarı taşımama (yüksek gizlilik)
  • Anlatılanları hızlı bir şekilde kavramak ve olaylara geniş açıdan bakabilmek
  • Danışanları yargılamamak, eleştirmemek ve düzeltmeye çalışmamak
  • Danışanlarla arkadaş değil, onların psikoloğu olmak (sorunları ile yüzleşmelerini sağlamak)
  • Psikoloji alanında yaşanan gelişmeleri yakından takip etmek

Burada bahsedilen özellikler ve benzerleri, bir psikolog için olmazsa olmazlardandır. Örneğin; danışanları yargılamama özelliğine sahip olmayan bir uzman, kesinlikle karşıdaki kişiye güven vermeyecektir. Karşıdaki kişi de bu noktada rahat edemez ve anlatacaklarını tam olarak aktarmaz. Bütün bunlar ise psikoloğun istediği sonucu almasının önüne geçer.

Psikologlar İlaç Yazabilir Mi?

Beykoz psikolog konusunda merak edilen en önemli hususlardan birisi de, psikologların ilaç yazıp yazamayacağı konusudur. Bu soruya cevap vermeden önce psikologların aldıkları eğitimlere odaklanılması gerekir. Söz konusu meslek grubu, fen edebiyat fakültesinin psikoloji bölümünden mezun olmaktadır. Daha sonra ise psikolojinin herhangi bir alt dalında uzmanlaşabilirler.

Eğitimleri dikkate alındığında psikologların ilaç yazamayacağı kolaylıkla söylenebilir. Çünkü psikologlar doktor değildir. Ancak ilaç yazılması gereken bir durum olduğunu düşünürlerse, hastayı psikiyatri polikliniğine sevk edebilirler. Böylece burada uzman doktor olan psikiyatrist tarafından detaylı muayene yapılır. Ve gerekli görülmesi durumunda ilgili ilaçlar reçete edilir.

İlaç konusunda insanların mesafeli duruşu olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Birçok kişi, yazılan ilaçların sadece uyku yaptığını veya hiçbir işe yaramadığını ifade etmektedir. Ancak bahsedilenler doğru değildir. Nasıl ki, insan vücudu hastalandığında tedavi için ilaç kullanılıyorsa, insan ruhu için de durum benzerdir. Bu noktada yapılması gereken, deneyimli bir psikiyatrist bulunması ve onun direktiflerine göre hareket edilmesidir.

Psikolog Hangi Tedavi Yöntemlerini Kullanır?

Beykoz psikolog, sadece psikoterapi olarak ifade edilen yöntemleri kullanır. Kesinlikle tedavi sürecinde ilaç kullanılması söz konusu değildir. Çünkü tekrar vurgulamak gerekirse, psikologların ilaç yazma yetkileri bulunmaz.

Psikologların uyguladığı tedaviler veya insanlara destek olma süreçleri, kendi içinde farklılık gösterebilir. Konuya bağlı olarak farklı türden terapilerin uygulanması söz konusu olabilir. Genel olarak uygulanan terapi türleri ve diğer tedaviler şu şekilde sıralanabilir:

  • Çift/Eş Terapisi
  • Cinsel Terapi
  • Bireysel Terapi
  • Ergen Terapisi
  • Çocuk Terapisi
  • Aile Terapisi
  • Online Psikoterapi
  • Yetişkin Terapisi
  • Grup Terapisi
  • Kurumsal Danışmanlık

Bunların haricinde Beykoz psikolog tarafından uygulanan benzer yöntemler olduğunun da bilinmesi gerekir. Bahsedilen terapilerde kullanılan farklı yöntemler vardır. Bunlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Masterson Yaklaşımlı Psikanalitik Psikoterapi
  • Destekleyici Terapi
  • Duygulanım Odaklı Terapi
  • Aktarım Odaklı Psikoterapi
  • Bilişsel Davranışcı Terapi
  • Kısa Süreli Dinamik Terapi

Psikolog mu, Psikiyatrist mi?

Psikolojik sorun yaşadığını düşünen kişiler, bu sorunu aşmak için yardım alması gerektiğinin farkında olması gerekir. Söz konusu problemlerin kendiliğinden kaybolması veya çözülmesi gibi durumların yaşanma olasılığı yoktur. Bundan dolayı da bu alandaki uzmanlardan yardım alınmalıdır. Peki, psikoloğa mı, psikiyatriste mi gidilmeli? İşte bu soru, birçok kişinin kafasını kurcalıyor.

Yaşanan ruhsal sorunun çözümü için Beykoz psikolog tercihi yapılabileceği gibi psikiyatrist tercihi de yapılabilir. Bu konuda bilginiz yok ve nasıl bir ruhsal sorunla karşı karşıya kaldığınızı bilmiyorsanız, psikolog tercihinde bulunabilirsiniz. İlk seansta yapılacak görüşme ve bunun öncesinde uygulanan testlerin sonuçlarına göre sorununuz daha net bir şekilde ortaya konacaktır. Eğer bu noktadan sonra psikiyatriste ihtiyacınız olduğu anlaşılırsa, gerekli yönlendirmeler yapılır.

Psikiyatristler, sinirsel sorunların olduğu çok daha ciddi problemleri ele alırlar. Psikologlar ise psikoterapi ve danışmanlık teknikleriyle çözülen sorunlara odaklanırlar. Aslında her iki disiplinin temelinde insan ruhu ve psikolojisi vardır. Bu yüzden zaman zaman burada bahsedildiği gibi kararsızlıklar olabilir.

Beykoz Psikolog Tavsiye

Beykoz psikolog tavsiye, daha önce bir uzmandan destek alan kişilerin yaptıkları yorumlar olarak ifade edilebilir. Bazen bir yakınınızın bu konudaki yorumları, bazen de internet ortamındaki geri bildirimler sizin için önemli olabilir.

Günümüzde insanların yaşam koşulları ve ağır iş yükleri nedeniyle psikolojilerinin üzerinde ciddi bir baskı olduğu söylenebilir. Yapılan araştırmalar, her dört kişiden en az birinin psikolojik olarak sorunlar yaşadığını ortaya koymaktadır. İşte söz konusu sorunların aşılması için çok sayıda insan psikolojik destek almaktadır. Daha sonra ise aldıkları desteğe ilişkin yorumlar yapmaktadır. Böylece Beykoz psikolog seçiminde diğer kişileri etkilemektedirler.

Psikologlara ilişkin tavsiyeleri incelerken, aynı zamanda tavsiye edilen uzmanı da yakından incelemelisiniz. Nihayetinde psikoloji, kendi içinde birçok alt dalı bulundurmaktadır. Size tavsiye edilen psikoloğun uzmanlık alanı, sizin sorununuzla ilgili olmayabilir. Dolayısıyla da başkasının beklentilerini karşılayan psikologlar, sizin için hayal kırıklığı olabilir.

Tavsiye konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise sonrasında yapmanız gereken araştırma ile ilgilidir. Beykoz psikolog öneri yapıldıktan sonra şartsız olarak o uzmanı tercih etmemelisiniz. Nihayetinde günümüzde internet üzerinden birçok bilgiye kısa sürede erişim sağlamak mümkündür. Yapacağınız bu araştırma ile size tavsiye edilen uzmanın ne kadar doğru veya yanlış seçim olacağını daha net anlayacaksınız.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Beykoz psikolog tarafından size verilecek olan desteğin, yaşam kalitenizi direkt olarak yukarı çekeceği söylenebilir. Ancak bu noktada samimi olmalı ve sorunlarınızı net olarak aktarmalısınız. Unutmayın, psikologlar sizden aldıkları bilgileri farklı kişilerle paylaşmazlar veya o bilgileri kullanmazlar. Ayrıca anlattıklarınızdan dolayı sizi yargılamazlar. İşte bu yüzden psikoloğunuza güvenmeli ve çekinmeden bütün detayları anlatmalısınız. Böylece yaşamış olduğunuz ruhsal sorunları kısa sürede atlatacak ve hayattan tekrardan tat almaya başlayacaksınız

Son Gönderiler

Yorumunuzu Ekleyin